preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
EKO škola

Vrtim(o) zdravi film

 "Vrtim(o) zdravi film",  16.12.2019. naši osmaši koji su snimili najbolji video uradak u Hrvatskoj  u projektu  družili su se u Enzita.hr Kitchen studiju ,učili kako postati gastro kreativci pri kuhanju brzog, nutritivno bogatog obroka smišljenog u suradnji s Nestlé nutricionistima. Učenicima OŠ Jabukovac pri tome su pomogle poznate mame, chefica i food blogerica Nastasja Chiara Petrić i Viktorija Rađa te Nestlé nutricionistica Koraljka Novina Brkić

Bravooo!

Prof. Skračić Davorka

Edukativni, ali i zabavni karakter projekta pokazali su učenici OŠ Jabukovac iz Zagreba, koji su uz pomoć kuharice i food blogerice Nastasje Chiare Petrić spravljali jela prema nutritivno bogatim receptima pripremljenima u suradnji s Nestlé nutricionistima. Recepti su osmišljeni kako bi uz samo nekoliko pomno odabranih namirnica i najmlađi mogli pripremiti ukusan i hranjiv obrok, umjesto da posegnu za brzim zalogajima. Društvo su im pravile Viktorija Rađa i Nestlé nutricionistica Koraljka Novina Brkić, koja je ukratko predstavila rezultate brojnih znanstvenih studija o koristi uključivanja djece u planiranje, pripremanje i kuhanje obroka. Veliki je poticaj za svako dijete da se ohrabri i proba novu hranu, što za pozitivan efekt ima veći, češći unos poželjnih namirnica: povrća, voća, mahunarki/ grahorica i cjelovitih žitarica.

Projekt „Vrtim Zdravi Film“ dio je globalne inicijative ‘Nestlé za zdraviju djecu’, a koja osim edukacije uključuje i razvoj zdravijih proizvoda u budućnosti kao i savjetovanje obitelji o namirnicama i vježbanju.

Bravo naša profesorice iz TZK Skračić i bravo profesore Marković iz biologije!!

Sve fotografije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Horvat  datum: 22. 12. 2019. 21:03

Obilježavanje dana jabuka

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Horvat  datum: 30. 10. 2019. 15:28

Domaća proizvodnja soka

 

  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Horvat  datum: 29. 10. 2019. 23:09

Radioniza za Božićni sajam

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Horvat  datum: 29. 10. 2019. 08:40

EKO odbor

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Horvat  datum: 28. 10. 2019. 17:17

Uzgoj jabuka u školskom voćnjaku OŠ Jabukovac- Zagreb

OŠ Jabukovac- Zagreb planira ove školske godine zasaditi dodatnih 10-15 stabala jabuka u okviru projekta IDOP, Eko škole i naše školske zadruge. Uzgoj jabuka obuhvaća nekoliko etapa rada:

1. Priprema tla za sadnju jabuka, 2. Izbor sorata jabuka, 3. Tehnika sadnje jabuka 4. Održavanje nasada jabuka 5. Gnojidba jabuka,  6. Berba i skladištenje jabuka, 7. Izrada proizvoda od jabuka

U sve navedene aktivnosti biti će uključeni i učenici i učitelji te ostali djelatnici škole koji će pomoći u realizaciji etapa rada. Svi poslovi u voćnjaku se moraju obaviti na vrijeme kako bi se postigli što bolji rezultati i to je put pomoću kojeg naše učenike želimo naučiti kako kontinuirano i pravovremeno obavljati svoje radne obveze. Učenici koji će uzgajati jabuke steći će razne vještine i sposobnosti. Tijekom rada u voćnjaku  učenici će promatrati i prikupljati podatke o rastu i razvoju stabala jabuka te donositi zaključke tijekom rada, učenja i poučavanja. U okviru građanskog odgoja i obrazovanja za okoliš i Održivi razvoj učenici će koristiti svoja znanja o uzgoju jabuka te povezati  utjecaj čovjeka na bioraznolikost u okruženju u kojem živi. Radom i učenjem u voćnjaku učenici će  se mogu dokazivati iz dana u dan i biti uzor svojim vršnjacima, a u radu sa ostalim učenicima stvara se atmosfera prijateljstva, međusobne tolerancije i pomaganja. Rad u voćnjaku razvija kod učenika pozitivne vrijednostima u životu.

Nenad Marković

  

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Horvat  datum: 28. 10. 2019. 17:01

GPIP EKO škole

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Horvat  datum: 24. 10. 2019. 19:16
 

preskoči na navigaciju