Datum objave: 20. rujna 2024.

Terry Fox Run

Obavještavamo vas da će se u nedjelju 22. rujna 2024. na Rekreacijsko sportskom centru Jarun održati tradicionalna utrka Terry Fox Run.

Zagrebačko 25. izdanje ove najveće jednodnevne donatorske akcije vjerno odražava viziju Kanađanina Terrya Foxa i njegovog Maratona nade, kojeg je započeo davne 1980. trčeći kroz Kanadu na umjetnoj nozi kako bi prikupio novac za istraživanje raka. Danas, 44 godine kasnije, to je najveća jednodnevna akcija prikupljanja sredstava za borbu protiv raka i istraživanja karcinoma diljem svijeta, a Hrvatska je značajan dio ove priče o nadi i ustrajnosti.Uz humanitarnu, utrka je i edukativnog karaktera jer promiče važnost pomaganja drugima te predstavlja pozitivne uzore mladima.

      Budući da je riječ o događaju koji svojim humanitarnim karakterom ističe važnost prevencije bolesti i promiče razvoj zdravih životnih navika, ovim putem molimo nadležne u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba da promotivni plakat o utrci, koji ćemo vam dostaviti putem Područnih ureda gradske uprave, postave na vidljivom mjestu u školi kako bi se učenici i njihovi roditelji pravodobno informirali o ovoj hvalevrijednoj akciji.

                        Molimo vas da pozovete učenike i roditelje da se u što većem broju odazovu humanitarnoj utrci Terry Fox Run na jezeru Rekreacijsko sportskog centra Jarun 22. rujna 2024.

Pročitajte još

 

 

 

Prvi razred

Prvi razred

Naši marljivi prvašići već naveliko uče!  Danas smo "uhvatili" 1.a na satu Prirode i društva, a 1.b na satu Engleskog jezika.  Vidljivo je koliko su marljivi i predani učenju, a poruke u učionici podsjećaju ih da  je, osim učenja, važna igra i prijateljstvo.  Želimo...

Skip to content