preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Terenska nastava
Škola u prirodi u Domu Crvenog križa na Sljemenu od 30.5.-3.6.2016.

 

Škola u prirodi u Domu Crvenog križa na Sljemenu od 30.5.-3.6.2016.

Bilo je učenja,igre,druženja,zabave...

Na Sljemenu je lijepo,zanimljivo,edukativno i sve bi opet ponovili!

Učenici 3.a i 3.b razreda i učiteljice Martina, Maša i Nena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medo iz velebitske šume, 5.a, 6.5.2016.

01. Kuterevo

02. Odlazak prema utočištu medvjeda

03. Putokaz

04. Dogovor kako ćemo raditi

05. Rješavaju se radni listići iz prirode

06. Medvjedić

 

Više pogledajte u foto-galeriji.

 

Terenska nastava 2015./16.

RAZREDNE NASTAVE  2.10.2015. BERBA JABUKA, VOĆNJAK OBREŠKA, IZLETIŠTE STARA MARČA

U sklopu projekta 'Jabuka u Jabukovcu' razredna nastava naše škole odlučila je terensku nastavu provesti u berbi jabuka.

Ispred škole smo krenuli u 9 sati. Bili smo jako uzbuđeni i znatiželjni. U busu smo pjevali, razgovarali, igrali igrice. Brzo nam je prošao put do voćnjaka Obreška.

Tamo nas je dočekala ljubazna gospođa koja nas je uvela u voćnjak. Voćnjak ogroman, ne vidiš mu kraja. Gospođa nas je upoznala s radom u voćnjaku, sortama jabuka koje ovdje uzgajaju, opasnostima koje vrebaju za jabuke i kako ih spriječiti te nam objasnila kako se jabuke beru.

Svatko je dobio svoju vrećicu i berba je mogla započeti. Podijelili smo se u redove između nasada po razredima. Sunce nam je pomagalo osvjetljavajući nam najljepše i najcrvenije jabuke. Uz ciku, vrisku i veselje napunili smo vrećice s jabukama. Naravno ,to nosimo doma a s bakama, mamama, tetama ćemo peći kolače od jabuka i počastiti se njima za Dane kruha u školi. Na sve smo mislili.

Kratka vožnja busom i eto nas do izletišta Stara Marča. Divota! Uživancija! Prekrasne, netom pokošene livade, jezero, natkriveni drveni stolovi i klupe za odmor, ručak i nastavu u prirodi.

Popnete li se na vrh brežuljka, dočekaju vas plahe srne. Ali plahe su bile samo u početku, kasnije su se naviknule na nas i jela nam iz ruke. Predobar osjećaj!

A još bolji osjećaj nam je priuštila nastava u prirodi.

Tjelesni – livadni nogomet, lovice, preskakanje prirodni prepreka, trčanje do iznemoglosti.

Hrvatski – sjediš na suhoj pokošenoj travi, slušaš priču o jabukama i nije ti nikakav problem sudjelovati u interpretaciji, dapače, čisti gušt!

Imali smo još i likovni i matematiku ali sve u prirodi i uopće nismo 'skužili' da imamo nastavu. Sve nam je djelovalo kao igra na zraku. Mrak!

Došlo je vrijeme za povratak. Umorni i zadovoljni uvalili smo se u udobne autobuse i oko 17.30 puni priča o današnjem danu, uletjeli u zagrljaj roditelja.

 

Škola u prirodi

Za učenicke 4.a, b  planirana je Škola u prirodi - Novi Vinodolski 

 

Za učenike 3.a i 3.b razreda planirana je škola u prirodi - Sljeme
preskoči na navigaciju