preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
O produženom boravku

 

Produženi boravak

Produženi boravak je oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen učenicima prvoga, drugoga i trećega razreda osnovne škole. Organizira se neposredno nakon redovne nastave, u trajanju od pet sunčanih sati, odnosno od 12 do 17 sati.

Rad je u produženom boravku drugačiji od rada u redovitoj nastavi, ali je usklađen s nastavnim sadržajima koje je učiteljica, koja radi u nastavi, realizirala ujutro. Učiteljica u produženom boravku s učenicima, osim ponavljanja i uvježbavanja nastavnih sadržaja koje su učenici ujutro usvajali na nastavi te pisanja domaće zadaće, osmišljava i načine kreativnog provođenja preostaloga vremena kroz učenje i igru. Prilikom osmišljavanja načina kreativnog provođenja vremena, učiteljica produženog boravka, vodi brigu o željama, potrebama i sklonostima učenika. U produženom boravku povezuju se igra, učenje i rad.

Kroz individualne razgovore s učiteljicom iz produženog boravka, roditelji saznaju kakvo je dijete bilo u školi, kako usvaja nastavni sadržaj prilikom uvježbavanja, koliko je spremno pomoći i kako prihvaća pomoć u skupnom radu, kako reagira na umor, kako se ponaša u blagovaonici, koliko sudjeluje u održavanju urednosti učionice i sl. Sve su to vrlo važni pokazatelji u razvoju djeteta. Roditeljima i učiteljicama važno je suradnički komunicirati za dobrobit svakog učenika uključenog u rad produženog boravka.

Dužnost je i obveza svakog roditelja na vrijeme doći po svoje dijete, a najkasnije do 17 sati. Molimo roditelje da pravodobno pisano najave učiteljici u produženom boravku izlazak djeteta iz produženog boravka ukoliko zbog opravdanih razloga odlazi iz škole prije uobičajenog vremena. Važno je iz sigurnosnih razloga navesti u obavijesti kada će i na koji način ili s kim učenik napustiti prostor škole.

Radujemo se zajedničkoj suradnji i u ovoj školskoj godini.

 

1.a razred vodi učiteljica Marcela Filipi

1.b razred vodi učiteljica Merima Osmanović

2.a razred vodi učiteljica Mia Kovaček

2.b razred vodi učiteljica Krunoslava Kregar

3.a/b razred vodi učiteljica Sinea Zorić

 

Učiteljice produženog boravka

GIK 3. razredi

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Horvat  datum: 24. 2. 2020. 18:20

GIK 2. razredi

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Horvat  datum: 24. 2. 2020. 18:20

GIK 1. razredi

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Horvat  datum: 24. 2. 2020. 18:17

Učionice naše škole u blagdansko vrijeme

 

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Horvat  datum: 20. 12. 2018. 20:49
 

preskoči na navigaciju